Wykonanie
Mój pomysł na dzisiejszy obiad to tortilla z
kurczakiem,
szpinakiem i
pomidorami . Taki fast food, ale domowy i nieco lżejszy. No i co najważniejsze nie jest jedną wielką bombą kaloryczną.

Składniki:placki tortilli (najlepiej pełnoziarniste)
pierś z kurczakaświeży szpinak2 spore
pomidorymała puszka
kukurydzytrochę
parmezanusól,
pieprz,
curry,
ostra paprykaolej rzepakowySposób przyrządzania:Oczyszczoną pierś kroimy w mniejszą kostkę, i marynujemy w przyprawach z łyżką
oleju rzepakowego. Odstawiamy na ok.15 minut.Na rozgrzaną patelnię wrzucamy naszego
kurczaka, gdy zmieni on kolor dodajemy umyty
szpinak. Przesmażamy 5 minut. Dodajemy, pokrojone w większą kostkę, obrane
pomidory, oraz
kukurydzę. Doprawiamy do smaku.Wszystko smażymy do momentu, aż odparuje większość
wody. Pod koniec dodajemy trochę
parmezanu.Danie kładziemy na gotowy placek tortilli, zwijamy i zjadamy ze smakiem :)