Wykonanie
Grillowa
pora roku w pełni. Oprócz wszelkiego rodzaju
mięs warto wrzucić na ruszt również warzywa. Oto prosty przepis na
miks warzyw pieczonych. Nada się jako wspaniałe uzupełnienie posiłku
mięsnego jak i samodzielne danie dla tych z gatunku roślinożernych ;)
Składniki (wersja podstawowa):
1 średnia
cebula1
papryka żółta1
papryka czerwona1 mała
papryka zielona1 spora
marchewmieszanka
ziołowa do grilla (bez konserwantów)
sólszczypta
pieprzu cytrynowegopieprz białypieprz czarnyłyżeczka
miodu wielokwiatowego1 łyżka
oliwyPrzygotowanie:Umyte warzywa kroimy:
marchew w paski (szybciej zmięknie),
papryki w paski, a
cebulę w
pióra.
Przyprawy mieszamy z
miodem i
oliwą. Warzywa mieszamy z powstałą pastą. Pieczemy w zawiniątkach z folii aluminiowej ok 30 - 40 minut. Jest to bardzo podstawowa wersja - do przygotowania również w warunkach domowych (w piekarniku). Możemy urozmaicać skład wedle własnych upodobań - innymi warzywami lub różnego rodzaju
serami. Warzywa wychodzą bardzo aromatyczne. Będą stanowić doskonały dodatek do pieczonych lub gotowanych
mięs. Na zdjęciu z
kurczakiem po francusku .