ßßß
składniki:ciasto naleśnikowe:szklanka mąki pszennej2 jajka3/4 szklanki mlekaszczypta solibeszamel:1 łyżka mąki1 łyżka masła1 szklanka zimnego mlekasól, pieprz, gałka muszkatołowa400 g pieczarek6-7 plastrów szynkiduża garść startego sera żółtegokawałek masłaolejSkładniki na ciasto naleśnikowe dokładnie ze sobą mieszamy i smażymy naleśniki na oleju.Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy i smażymy około 1 minuty. Dodajemy mleko i cały czas mieszając, gotujemy do zgęstnienia sosu. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gdy będzie gotowe, odstawiamy na bok.Pieczarki kroimy w plastry i przysmażamy na oleju, pod koniec dodając odrobinę masła. Szynkę kroimy w kostkę i dorzucamy do pieczarek i razem smażymy około 2 minut. Beszamel, szynkę pieczarki i garść startego żółtego sera łączymy dokładnie ze sobą.Naleśniki napełniamy farszem i składamy na 4 części tak, aby powstały nam trójkąty. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy żółtym serem i przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy w piekarniku około 10 minut w temp 180 stopni.






