ßßß
składniki:opakowanie krewetekpół papryczki chilli2-3 ząbki czosnkugarść świeżej pietruszkimasłobagietka (np. classico z Lidla)Czerwone pesto:słoiczek suszonych pomidorów z kaparami w oliwiegarść bazyliigarść natki pietruszki2-3 ząbki czosnku2 garści uprażonego słonecznikaPesto: Wszystkie składniki wrzucamy do malaksera i miksujemy i przekładamy do miseczki. (Suszone pomidory miksujemy razem z oliwą).Krewetki rozmrażamy, myjemy i wycieramy, pozbywając się nadmiaru wody. Czosnek i papryczki chilli kroimy w plasterki. Siekamy pietruszkę. Masło rozpuszczamy na patelni. Dorzucamy czosnek i paprykę i smażymy do zrumienienia. Następnie układamy krewetki na patelni i smażymy po 2 minuty z każdej strony. Posypujemy dokładnie natką pietruszki. Kromki bagietki smarujemy pesto, nakładamy na nie krewetki i natkę pietruszki i zajadamy. Idealny posiłek!






