Wykonanie
W czasach gdy w sklepie same wynalazki jeśli chodzi o
wędliny,
sery i inne takie. Ja bardzo lubię przygotowywać różne pasty:
rybne, jajeczne a także z
avokado, miałam kawałek (solidny)
wędzonego łososia w związku z tym zrobiłam pastę u mnie była na kolację, ale równie dobrze może być na śniadanie czy popołudniową przekąskę.Składniki:
łosoś wędzony (brzuszek i dzwonek)2-3
jajka na twardo
szczypiorekcebulkamajonez (2 łyżeczki)
jogurt naturalny (2 łyżeczki)
sól i
pieprzPrzygotowanie:
Łososia oddzielamy od skóry, usuwamy ości, przekładamy do małej miseczki w tym czasie gotujemy
jajka na twardo, kroimy drobno
szczypiorek i
cebulkę, gdy
jajka się ugotują i ostygną trzemy je na tarce o drobnych oczkach, dodajemy
jogurt i
majonez, doprawiamy
solą i
pieprzem. Wstawiamy na jakiś czas do lodówki (wystarczy 30 minut) , podajemy np. z
chlebkiem żytnim i dojrzałym
pomidorem. Smacznego