Mocno grzybowy sos z dodatkiem dużej ilości natki pietruszkisera pleśniowego i pysznym włoskim ekologicznym makaronem. Polecam!Składniki:grzyby suszone dowolną ilośćwoda (u mnie przefiltrowana)sól i pieprzduża ilość natki pietruszkiser pleśniowy (u mnie gorgonzola 100 g)czosnek (2 ząbki)1/2 małej czerwonej cebulkiPrzygotowanie:Wieczorem grzyby moczymy (około godziny), następnie przekładamy do garnuszka (średniej wielkości), dodajemy połowę posiekanej pietruszki, rozgnieciony czosnek i pokrojoną drobno cebulkę gotujemy przez godzinę. Wyłączamy gaz i odstawiamy do rana. Na godzinę przed obiadem wstawiamy sos i gotujemy aż połowa wody wyparuje (ja nie zaprawiam żadnego sosu mąką poprostu czekam aż zgęstnieje sam z siebie). W międzyczasie dodajemy część sera pleśniowego i gotujemy jeszcze parę minut, wstawiamy wodę na makaron, solimy wrzucamy makaron (u mnie zawsze al dente minutę krócej niż producent podaje). Następnie przekładamy na głębokie talerze kruszymy ser pleśniowy, polewamy dużą ilością sosu i posypujemy natką pietruszki. Smacznego