ßßß Cookit - przepis na Dorsz z kapustą kiszoną

Dorsz z kapustą kiszoną

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj rybka, smażona na smalcu w panierce z mąki jako dodatek kapusta kiszona z jabłkiem i cebulką a do tego ćwiartki cytrynki.
Składniki:
6 filetów dorsza
mąka pszenna
250 g kapusty kiszonej
jabłko
mała cebulka
odrobina oliwy/ oleju
sól i pieprz
Przygotowanie:
Dorsza myjemy, wycinamy płetwy i solimy, odstawiamy na parę minut, w tym czasie szykujemy surówkę, kapustę przekładamy do miski, trzemy jabłko, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę i trochę oleju, mieszamy. Rybę obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu aż się zarumieni. Podajemy z tymiankiem i ćwiartkami cytryny. Smacznego
Źródło:http://www.wariatkawkuchni.pl/2015/03/dorsz-z-kapusta-kiszona.html