Wykonanie

Nie wiem skąd znam ten przepis ani jak długo już mi towarzyszy jest idealny na np. leniwe niedziele gdy nie mam ochoty siedzieć cały dzień w kuchni.Składniki: (porcja na 3 dorosłe osoby)4-5
ogórków ogórków kiszonych1-2
jajkapuszka
tuńczyka w sosie własnymmała puszka
kukurydzymakaron muszelki (malutkie, z
mąki durum)sos:
jogurt naturalny wymieszany z
majonezemsól różowa
pieprzPrzygotowanie:
Makaron gotuje według instrukcji, w tym czasie kroję
ogórki w drobniutką kosteczkę,
jajka ścieram na tarce, dodaję odsączonego
tuńczyka,
majonez mieszam z
jogurtem, gdy
makaron jest już ugotowany, zalewam go zimną
wodą aby przestygł i przecedzam na sitku, następnie dodaję do sałatki, mieszam wszystko z wcześniej przygotowanym sosem dodaję troszkę
soli i
pieprzu do smaku i podaję. Jest to fajny i szybki przepis na obiad lub kolację. Przygotowanie całej sałatki zajmuje mi około 20 minut.