ßßß
Nie jest to danie dietetyczne kotleciki wciągają przy smażeniu dość dużo tłuszczu ale w smaku są super, bardziej przypominają placki niż kotletySkładniki:700 g ziemniaków1 mała cukinia1 wędzony pstrąg (ewentualnie makrela lub łosoś)cebulaświeża kolendra (listki)pieprz, sóltłuszcz do smażenia2 jajkaotręby pszenne, żytniebułka tartaPrzygotowanie:Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie, odstawiamy do ostygnięcia, cukinię ścieramy na tarce a cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, następnie podsmażamy na patelni. Pozostawiamy do przestygnięcia. Ziemniaki rozgniatamy widelcem dodajemy cukinię, rybę, otręby, kolendrę i jajka, mieszamy wszystko i odstawiamy do lodówki na 30 minut (łatwiej będzie robić kotlety jak masa będzie zimna). Szykujemy bułkę tartą do obtaczania, z masy formujemy kulki jak na kotlety mielone i obtaczamy w bułce, następnie smażymy na złoty kolor ;-)