ßßß Cookit - przepis na Babeczki z jagodami w kubeczkach

Babeczki z jagodami w kubeczkach

nazwa

Wykonanie

Zamiast jagodzianek będą babeczki jagodowe:) Bardzo dobra alternatywa;)
Składniki;
550 g borówek,
150 g masła,
250 g mąki,
125 g cukru,
1 torebka cukru waniliowego,
3 jajka,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
3 łyżeczki śmietany kremówki,
sól,
Wykonanie;
Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni. Przygotowujemy foremki żaroodporne albo kubki. Jagody płuczemy.Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym oraz solą. Gdy masa będzie puszysta dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając.Do mąki dodajemy proszek do pieczenia. Przesiewamy i partiami dodajemy do ucieranej masy. Na koniec dodajemy śmietanę i 300 g jagód. Mieszamy. Ciasto przekładamy do kubków. Do dużej brytfanki wlewamy zagotowaną wodę. Ustawiamy w niej kubki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut. Resztę jagód ucieramy z cukrem i podajemy z babeczkami:)
Inspirowane przepisem z " Ciasta i ciasteczka" Twój Styl
Źródło:http://aniolywkuchni.blogspot.com/2014/07/babeczki-z-jagodami-w-kubeczkach.html