Zamiast jagodzianek będą babeczki jagodowe:) Bardzo dobra alternatywa;)Składniki;550 g borówek,150 g masła,250 g mąki,125 g cukru,1 torebka cukru waniliowego,3 jajka,2 łyżeczki proszku do pieczenia,3 łyżeczki śmietany kremówki,sól,Wykonanie;Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni. Przygotowujemy foremki żaroodporne albo kubki. Jagody płuczemy.Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym oraz solą. Gdy masa będzie puszysta dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając.Do mąki dodajemy proszek do pieczenia. Przesiewamy i partiami dodajemy do ucieranej masy. Na koniec dodajemy śmietanę i 300 g jagód. Mieszamy. Ciasto przekładamy do kubków. Do dużej brytfanki wlewamy zagotowaną wodę. Ustawiamy w niej kubki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut. Resztę jagód ucieramy z cukrem i podajemy z babeczkami:)Inspirowane przepisem z " Ciasta i ciasteczka" Twój Styl