Wykonanie
Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam
musli, szczególnie wykonane samemu, bez chemii i
cukru. Zdrowe
musli, które wymaga niewiele pracy,a wystarczy dodatek
jogurtu naturalnego i mamy szybkie śniadanie..Składniki:4szkl.
płatków owsianych,1szkl.
migdałów w płatkach,1/2szkl.
wiórków kokosowych,1/4szkl.pestek dyni lub
słonecznika,1/2szkl.
syropu klonowego,2łyżki
oleju,1/2 łyżeczki
soli,1szkl.
suszonych owoców np.
żurawina,
rodzynki,
jagody goyi.Wykonanie:Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej
olejem rozsypać
płatki owsiane,
migdały, wiórki,
pestki słonecznika, posypać
solą, wymieszać, polać
syropem klonowym. W trakcie pieczenia (ok.30min, wyjąć blaszkę i przerzucając mieszać ziarna aż będą złotobrązowe i kruche. Po wyjęciu blaszki z piekarnika dodać
suszone owoce, wymieszać wszystko razem, przełożyć do zamykanego pojemnika.

/źródło;" Moje sekrety kulinarne"/