Wykonanie
AdvertisementsPyszne kruche
ciasteczka, które są proste w przygotowaniu i smakują wyśmienicie.Składniki suche:2 filiżanki
płatków owsianych1 filiżanka białej
mąki pszennej¾ filiżanki pełnoziarnistej
mąki pszennej1 filiżanka drobno pokrojonych
migdałów1 filiżanka
rodzynek lub
żurawiny¼ łyżeczki
soliSkładniki mokre:¾ filiżanki
syropu klonowego¾ filiżanki
oleju2 łyżeczki ekstraktu z
wanilii (opcjonalnie)Wykonanie:1. Wszystkie suche składniki wymieszać razem w miseczce.2. Wszystkie mokre składniki wymieszać razem w miseczce.3. Połączyć wszystkie składniki ze sobą w dużej misce mieszając je szpatułką lub ręką.4. Dużą płaską blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.5. Masę nakładać na przygotowaną blaszkę łyżką i formować okrągłe
ciasteczka.6. Piec w temperaturze 170 C aż do uzyskania jasno złotego koloru (około 20 minut).*
Syrop klonowy nadaje
ciasteczkom bardzo ciekawego smaku, dlatego jest niezbędny w tym przepisie.**Można użyć
orzechów włoskich zamiast
migdałów.

[Głosów: 0 Average: 0 /5]