ßßß Cookit - przepis na Babeczki z Rabarbarem

Babeczki z Rabarbarem

nazwa

Wykonanie

Zaczynamy sezon na rabarbar:)
Składniki na 12 porcji;
256g mąki
1 laska wanilii
120g rabarbaru
50g migdałów w płatkach
10g proszku do pieczenia
1g soli
50g cukru
160ml mleka
45ml oleju
1 jajko
Wykonanie;
W Misce 4,5l utrzeć jajko z cukrem i nasionami wanilii wydobytymi po rozcięciu laski wanilii. Następnie dodać sól, mleko, olej i przesianą wraz z proszkiem do pieczenia mąkę. Następnie dodać migdały. Rabarbar obrać Obieraczką , pokroić w kostkę nożem i dodać do ciasta.
Całość delikatnie wymieszać, wlać do Silikonowych Babeczek, wypełniając każdy otwór do ok. 1/2 objętości. Piec w nagrzanym do 195 st.C piekarniku przez 15 minut. Gotowe babeczki ostudzić i oprószyć cukrem pudrem.
SOS DO BABECZEK:)
Składniki;
120ml śmietany 36%
2g żelatyny
Wykonanie;
100ml śmietany ubić a kolejne 20ml podgrzać i rozpuścić żelatynę. Ubitą śmietanę połączyć ze śmietaną z żelatyną i odstawić do lodówki na 30 min.
Źródło Tupperware
Źródło:http://aniolywkuchni.blogspot.com/2013/06/babeczki-z-rabarbarem_12.html