Wykonanie
Jeżeli dopadł Was mały głód i macie ochotę na pizzę na super cienkim cieście - to propozycja dla Was. Kompozycja składników może być dowolna. U mnie tradycyjnie -
pieczarki,
kukurydza,
szynka. Pizza na tortilli wspaniale sprawdzi się jako szybki obiad lub jako przekąska na imprezie ze znajomymi. ;) Inspiracja przepisem pochodzi Paulinki - u niej znajdziecie także inne kompozycje smakowe ;).
Składniki (na 1 pizzę):1 placek tortilli2-3 duże
pieczarkigarść
kukurydzy z puszkikilka plasterków ulubionej
szynkigarść startego
żółtego sera2 łyżki
przecieru pomidorowegobazyliaoreganopół łyżeczki
cukrusólpieprzPrzygotowanie:Tortillę kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczarki kroimy w plasterki i przesmażamy na łyżce
masła.
Przecier pomidorowy mieszamy w miseczce wraz z
przyprawami i smarujemy nim placek tortilli. Następnie układamy
pieczarki,
szynkę,
kukurydzę oraz
starty ser. Pieczemy w temp. 180stopni aż
ser się roztopi. Podajemy samodzielnie lub z dipami. Smacznego!