ßßß
Składniki:masło roślinne 1,5 kostkicukier 2 szklankijaja 9kakao 2 łyżkimąka pszenna 1,5 szklanki + 2 łyżkiproszek do pieczenia 1 łyżeczkaaromat rumowy lub arakowytwaróg 0,5 kgwiórki kokosowe 10 dagWykonanie:Kostkę margaryny wrzucić do rondla. Dodać 1 szklankę cukru i kakao. Zagotować. Odlać pół szklanki na polewę. Do reszty masy, po ostudzeniu, dodać 4 jajka, 1,5 szklanki mąki z proszkiem do pieczenia i aromat. Wszystko dokładnie wymieszać lub utrzepać mikserem.Do zmielonego twarogu dodać 1 szklankę cukru i ucierając dodawać po żółtku (5). Pół kostki masła roztopić, przestudzić, dolewać porcjami do masy. Dodać 2 łyżki mąki i wiórki kokosowe. Białka (5) ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą twarogową.Na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, wylać ciasto murzynkowe, na nie masę twarogową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. godzinę. Po wystudzeniu polać polewą, ozdobić wiórkami kokosowymi.