Wykonanie

Składniki:
masło roślinne 1,5 kostki
cukier 2 szklanki
jaja 9
kakao 2 łyżki
mąka pszenna 1,5 szklanki + 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat rumowy lub
arakowytwaróg 0,5 kg
wiórki kokosowe 10 dagWykonanie:Kostkę
margaryny wrzucić do rondla. Dodać 1 szklankę
cukru i
kakao. Zagotować. Odlać pół szklanki na polewę. Do reszty masy, po ostudzeniu, dodać 4
jajka, 1,5 szklanki
mąki z
proszkiem do pieczenia i aromat. Wszystko dokładnie wymieszać lub utrzepać mikserem.Do zmielonego
twarogu dodać 1 szklankę
cukru i ucierając dodawać po
żółtku (5). Pół kostki
masła roztopić, przestudzić, dolewać porcjami do masy. Dodać 2 łyżki
mąki i
wiórki kokosowe.
Białka (5) ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą
twarogową.Na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, wylać ciasto murzynkowe, na nie masę
twarogową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. godzinę. Po wystudzeniu polać polewą, ozdobić wiórkami kokosowymi.