ßßß Cookit - przepis na Szczupak faszerowany

Szczupak faszerowany

nazwa

Wykonanie

Składniki:
szczupak ok. 0,7 kg
sól
jabłka 2
chrzan 1 łyżka
miód 1 łyżka
masło
cytryna
Wykonanie:
Rybę oczyścić, osolić, odstawić na godzinę. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Obrane jabłka zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny, posolić, dodać chrzan, miód, wymieszać. Masą nafaszerować szczupaka, spiąć wykałaczkami. Blachę wysmarować masłem, ułożyć rybę, posmarować masłem. Pozostały farsz wyłożyć obok. Piec 40 minut w 180 stopniach. Podawać z ryżem lub ziemniaczkami i surówką.
Źródło:http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2013/11/szczupak-faszerowany.html