ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegokarp 2 sztukjabłka winne 1 kilogramówchrzan starty 3 łyżek stołowychcytryna 2 sztukmasło 4 łyżek stołowychmiód 1 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Umytą i osuszoną rybę natrzeć wewnątrz i z zewnątrz solą, odstawić na 1 godz. w chłodne miejsce. Obrane jabłka zetrzeć na grubych oczkach i skropić sokiem z jednej cytryny, wymieszać z miodem i chrzanem. Farszem nadziać ryby, spiąć wykałaczkami, włożyć do brytfanny i posmarować masłem. Piec ok 40 minut w 180 stopniach, co jakiś czas obracać je i skrapiać stopionym masłem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: