Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Magazyn KuchniaFot. BBSPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 szklanka świeżo startego chrzanu2 główki drobno posiekanego czosnku1 duże winnejabłkosok z 1 cytrynysól1 łyżeczka miodu2-3 łyżki śmietanySurówka z chrzanu i jabłka - sposób przygotowania: Starty chrzan mieszamy z czosnkiem i dodajemy łyżkę soku z cytryny. Wkładamy do słoika, zamykamy i wstawiamy na noc do lodówki. Obrane jabłko ścieramy na drobnej tarce, skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, dodajemy miód i śmietanę, a na końcu mieszamy z chrzanem. Podajemy do mięs i wędlin.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu