ßßß Cookit - przepis na Surówka z chrzanu i jabłka

Surówka z chrzanu i jabłka

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. BBS
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 szklanka świeżo startego chrzanu
2 główki drobno posiekanego czosnku
1 duże winne jabłko
sok z 1 cytryny
sól
1 łyżeczka miodu
2-3 łyżki śmietany
Surówka z chrzanu i jabłka - sposób przygotowania: Starty chrzan mieszamy z czosnkiem i dodajemy łyżkę soku z cytryny. Wkładamy do słoika, zamykamy i wstawiamy na noc do lodówki. Obrane jabłko ścieramy na drobnej tarce, skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, dodajemy miód i śmietanę, a na końcu mieszamy z chrzanem. Podajemy do mięs i wędlin.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174939985/surowka z chrzanu i jablka/p