Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Marcin KiełbiewskiPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Zupa szklankowa - składniki:1 kg
wiśni4 łyżki
miodu100 ml
śmietany8 garści
groszku ptysiowego (lub grzanek)Zupa szklankowa - sposób przygotowania:
Owoce pozbawiamy pestek, zalewamy 1,5 l
wody i gotujemy z nich kompot. Słodzimy łagodnym
miodem, lipowym albo rzepakowym. Studzimy - dodajemy łyżkę
śmietany na porcję oraz
groszek ptysiowy. Jest to pyszne danie "upałowe".*"szklanki" to są wczesne
wiśnie, jasne w środku i bardzo smacznePączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu