ßßß
Fot. Marcin KiełbiewskiPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Zupa szklankowa - składniki:1 kg wiśni4 łyżki miodu100 ml śmietany8 garści groszku ptysiowego (lub grzanek)Zupa szklankowa - sposób przygotowania: Owoce pozbawiamy pestek, zalewamy 1,5 l wody i gotujemy z nich kompot. Słodzimy łagodnym miodem, lipowym albo rzepakowym. Studzimy - dodajemy łyżkę śmietany na porcję oraz groszek ptysiowy. Jest to pyszne danie "upałowe".*"szklanki" to są wczesne wiśnie, jasne w środku i bardzo smacznePączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu