ßßß
Fot. RAFAL LIPSKIPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 jabłka2 łyżki żurawiny2 łyżki orzechów włoskich1 łyżka mioduPieczone jabłko z żurawiną i orzechami - sposób przygotowania: Z jabłek wydrążamy gniazda nasienne, wkładamy żurawinę wymieszaną z orzechami, na wierzch wlewamy miód. Zawijamy jabłka w folię aluminiową i pieczemy 20 minut w temperaturze 180°C.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu