ßßß
Fot. Paulina JakóbiecPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)12 małych kromek ciemnego pieczywa (albo innego)250 g świeżego koziego sera6 świeżych fig2-3 łyżki mioduTartinki z serem kozim i figami - sposób przygotowania: Kromki smarujemy serem kozim. Figi myjemy, suszymy, kroimy na cztery części i układamy na serku. Każdą kromkę polewamy odrobiną miodu. Układamy na blasze i pieczemy 15-20 minut w 160°C. Tartinki podajemy na ciepło, przybrane listkami mięty.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu