Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Paulina Jakóbiec

Fot. Paulina JakóbiecPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)12 małych kromek
ciemnego pieczywa (albo innego)250 g świeżego
koziego sera6 świeżych fig2-3 łyżki
mioduTartinki z
serem kozim i
figami - sposób przygotowania: Kromki smarujemy
serem kozim.
Figi myjemy, suszymy, kroimy na cztery części i układamy na
serku. Każdą kromkę polewamy odrobiną
miodu. Układamy na blasze i pieczemy 15-20 minut w 160°C. Tartinki podajemy na ciepło, przybrane listkami
mięty.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu