ßßß Cookit - przepis na Tartinki z serem kozim i figami

Tartinki z serem kozim i figami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Paulina Jakóbiec
Fot. Paulina Jakóbiec
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia włoska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
12 małych kromek ciemnego pieczywa (albo innego)
250 g świeżego koziego sera
6 świeżych fig
2-3 łyżki miodu
Tartinki z serem kozim i figami - sposób przygotowania: Kromki smarujemy serem kozim. Figi myjemy, suszymy, kroimy na cztery części i układamy na serku. Każdą kromkę polewamy odrobiną miodu. Układamy na blasze i pieczemy 15-20 minut w 160°C. Tartinki podajemy na ciepło, przybrane listkami mięty.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940822/tartinki z serem kozim i figami/p