ßßß Cookit - przepis na Prowansalskie tartinki z kozim serem i lawendą (na ciepło)

Prowansalskie tartinki z kozim serem i lawendą (na ciepło)

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Hanna Kempa
Fot: Paulina Jakóbiec
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Prowansalskie tartinki z kozim serem i lawendą (na ciepło) - składniki:
1 mała cukinia
odrobina oliwy
4 medaliony z koziego sera
4 kromki bagietki maślanej
4 plasterki suszonych pomidorów
4 łyżeczki płynnego miodu
4 szczypty suszonych kwiatów lawendy
Prowansalskie tartinki z kozim serem i lawendą (na ciepło) - sposób przygotowania: Cukinię kroimy wzdłuż na cieniutkie plastry. Obsmażamy na oliwie na dobrze rozgrzanej patelni. Odsączamy na ręcznikach papierowych, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Medaliony z koziego sera rumienimy z obu stron. Na każdą kromkę bagietki kładziemy po plasterku cukinii i suszonego pomidora oraz porcję sera. Skrapiamy miodem i oprószamy lawendą.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174603498/prowansalskie tartinki z kozim serem i lawenda na cieplo/p