ßßß
Fot: Paulina JakóbiecCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Prowansalskie tartinki z kozim serem i lawendą (na ciepło) - składniki:1 mała cukiniaodrobina oliwy4 medaliony z koziego sera4 kromki bagietki maślanej4 plasterki suszonych pomidorów4 łyżeczki płynnego miodu4 szczypty suszonych kwiatów lawendyProwansalskie tartinki z kozim serem i lawendą (na ciepło) - sposób przygotowania: Cukinię kroimy wzdłuż na cieniutkie plastry. Obsmażamy na oliwie na dobrze rozgrzanej patelni. Odsączamy na ręcznikach papierowych, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Medaliony z koziego sera rumienimy z obu stron. Na każdą kromkę bagietki kładziemy po plasterku cukinii i suszonego pomidora oraz porcję sera. Skrapiamy miodem i oprószamy lawendą.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu