Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Hanna Kempa

Fot: Paulina JakóbiecCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Prowansalskie tartinki z
kozim serem i lawendą (na ciepło) - składniki:1 mała
cukiniaodrobina
oliwy4 medaliony z
koziego sera4 kromki
bagietki maślanej4 plasterki
suszonych pomidorów4 łyżeczki płynnego
miodu4 szczypty suszonych kwiatów lawendyProwansalskie tartinki z
kozim serem i lawendą (na ciepło) - sposób przygotowania:
Cukinię kroimy wzdłuż na cieniutkie plastry. Obsmażamy na
oliwie na dobrze rozgrzanej patelni. Odsączamy na ręcznikach papierowych, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Medaliony z
koziego sera rumienimy z obu stron. Na każdą kromkę
bagietki kładziemy po plasterku
cukinii i
suszonego pomidora oraz porcję
sera. Skrapiamy
miodem i oprószamy lawendą.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu