Składniki:twaróg 1 wiaderko - 1 kgjaja 6cukru 1,5 szklankicukier waniliowy 1olej 1/2 szklankibudyń waniliowy (bez cukru!) 2proszek do pieczenia 1/4 łyżeczkiszczypta soliskórka otarta z cytryny i skórka otarta z pomarańczy - opcjonalnie, ale polecamWykonanie:Ubijamy białka, ze szczyptą soli na pianę, pod koniec ubijania wsypujemy połowę cukru i z tym cukrem ubijamy jeszcze co najmniej minutę. Ucieramy żółtka z drugą połową cukru i cukrem waniliowym.Cały czas miksując dodajemy ser. Dosypujemy budynie i proszek do pieczenia. Wlewamy olej. Dodajemy pianę z cukrem, zmniejszając obroty - i zaraz, jak się tylko połączą z masą, wyłączamy mikser.Masę wlewamy na blachę lub tortownicę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach około 5 kwadransów.