ßßß Cookit - przepis na Sajgonki

Sajgonki

nazwa

Wykonanie

Składniki:
papier ryżowy
ugotowane, zmielone mięso mielone (wołowe lub łopatka wieprzowa) 0,5 kg
sól, pieprz
cebula starta na drobnej tarce lub zmielona 1
zioła
olej do smażenia
Wykonanie:
Mięso wyrobić na gładką masę, z cebulą i przyprawami. Płatek papieru ryżowego skropić wodą z obu stron, nakładać masę mięsną, zawijać, jak naleśniki. Obsmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać gorące np. z sosem słodko-kwaśnym i surówką.
A to sposób na szybkie sajgonki, ale czy mogą się tak nazywać? Po prostu w papier ryżowy zawinąć plaster szynki, sera i pasek papryki. Smakują super.
Źródło:http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2013/11/sajgonki.html