ßßß
Cookit - przepis na Sajgonki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sajgonki
Składniki
Zioła
Olej
Wieprzowina - łopatka
Mięso mielone
Papier ryżowy
Cebula
Pieprz
Sól
Wykonanie
Składniki:
papier ryżowy
ugotowane, zmielone
mięso mielone
(wołowe lub
łopatka wieprzowa
) 0,5 kg
sól
,
pieprz
cebula
starta na drobnej tarce lub zmielona 1
zioła
olej
do smażeniaWykonanie:
Mięso
wyrobić na gładką masę, z
cebulą
i
przyprawami
. Płatek
papieru ryżowego
skropić
wodą
z obu stron, nakładać masę
mięsną
, zawijać, jak naleśniki. Obsmażyć na
oleju
na złoty kolor z obu stron. Podawać gorące np. z
sosem słodko-kwaśnym
i surówką.A to sposób na szybkie sajgonki, ale czy mogą się tak nazywać? Po prostu w
papier ryżowy
zawinąć plaster
szynki
,
sera
i pasek
papryki
. Smakują super.
Źródło:
http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2013/11/sajgonki.html
Przepisy powiązane
Świeżynka mazurska
Mięso mielone z cukinią i pieczarkami
SAJGONKI JANUSZA
Gulasz z łopatki wieprzowej z pomysł na Soczysty Gulasz firmy Winiary.
Kuchnia śląska: Karminadle (Karbinadle)
Składniki powiązane (0)