Wykonanie

Składniki:
olej 1 szklanka
miód płynny 1 szklanka
cukier 2 szklanki
jaja 4
mąka pszenna 3,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
goździki mielone ½ łyżeczkigałka muszkatałowa mielona ½ łyżeczki
ziele angielskie mielone ½ łyżeczki
cynamon 2 łyżeczkimus z dyni 2 szklanki
orzechy (np. włoskie) 1,5 szklankiWykonanie:Wymieszać razem
olej,
miód,
cukier i roztrzepane
jaja. Przesiać suche składniki, Wymieszać ze słodkim
olejem. Dodać przecier z dyni i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać
orzechy. Wlać ciasto do dwóch blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w 160 stopniach przez 1 godzinę i 15 minut. Wyjąc i odstawić na 10 minut, a następnie przełożyć na podstawkę.