ßßß Cookit - przepis na Farsz do Cannelloni

Farsz do Cannelloni

nazwa

Wykonanie

Kolejne wykorzystanie warzyw i mięsa rosołowego tym razem z dodatkiem kapusty kiszonej. Zapraszam na Cannelloni :)
Składniki:
obrane mięso z 2 nóg z kurczaka
2 marchewki
2 pietruszki
50 g kapusty kiszonej
1 cebula
1/2 łyżeczki soli, pieprzu, przyprawy "Pięć Smaków", papryki słodkiej, przyprawa do kuchni włoskiej
400 ml sosu beszamelowego
80 g sera mozzarella - tarty
makaron cannelloni
Mięso drobno pokroić, marchewki i pietruszki rozgnieść widelcem. Kapustę odrobinę odgnieść w dłoni, pokroić na 1 cm kawałki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na 1 łyżce oleju. Dodać przyprawy, wymieszać.
Piec 20 minut następnie wyciągnąć, posypać serem i piec kolejne 10 minut do rozpuszczenia sera i delikatnego zrumienienia.
Można polać ketchupem jak u mnie lub np. sosem czosnkowym. Będą pyszne:)
Z podanych składników otrzymałam 13 sztuk. Polecam!
Źródło:http://kuchniamagorzata.blogspot.com/2014/01/farsz-do-cannelloni.html