Wykonanie
Kolejne wykorzystanie warzyw i
mięsa rosołowego tym razem z dodatkiem
kapusty kiszonej. Zapraszam na
Cannelloni :)

Składniki:obrane
mięso z 2 nóg z
kurczaka2
marchewki2
pietruszki50 g
kapusty kiszonej1
cebula1/2 łyżeczki
soli,
pieprzu,
przyprawy "Pięć Smaków",
papryki słodkiej,
przyprawa do kuchni włoskiej400 ml
sosu beszamelowego80 g
sera mozzarella - tarty
makaron cannelloniMięso drobno pokroić,
marchewki i
pietruszki rozgnieść widelcem.
Kapustę odrobinę odgnieść w dłoni, pokroić na 1 cm kawałki.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na 1 łyżce
oleju. Dodać
przyprawy, wymieszać.



Piec 20 minut następnie wyciągnąć, posypać
serem i piec kolejne 10 minut do rozpuszczenia
sera i delikatnego zrumienienia.

Można polać
ketchupem jak u mnie lub np.
sosem czosnkowym. Będą pyszne:)

Z podanych składników otrzymałam 13 sztuk. Polecam!