Pyszna i lekka jeżeli podacie ją z sałatą bądź surówką. Polecam polać sosem z octu balsamicznego.Składniki:4 filety ryby Tilapii4 plasterki szynki dojrzewającejprzyprawa do ryb, pieprz białysos balsamiczny pochodzi z Kwestii Smakumieszanka sałat (opakowanie 180 g) polana sosem francuskim1 łyżka oliwy z oliwek1 łyżeczka musztardy Dijonsok z połówki cytryny1 łyżeczka miodu1 łyżka octu balsamicznego1 łyżka zimnej przegotowanej wodyszczypta soli, pieprzuMieszam wszystkie składniki oprócz oliwy, dodaję ją na samym końcu. Gotowym sosem polewam przepłukaną i odsączoną sałatę. Mieszam i odstawiam do podaniaSos balsamiczny:1/2 szklanki octu balsamicznego1 łyżka stołowa mioduGotować do uzyskania sosu. Zapach przy gotowaniu jest nieprzyjemny ale sos jest bardzo smaczny i jest ciekawym dodatkiem do ryby.Rybę osączam na ręczniku papierowym, przyprawiam,owijam plasterkiem szynki. Możecie owinąć całą 2 plasterkami szynki mnie najzwyczajniej brakło ;).Smażę na rozgrzanej patelni z 4 łyżkami oleju. Ogień średni, 3 minuty z każdej strony, do zrumienienia. Osączam na ręczniku papierowym po upieczeniu. Na talerzu układam 2 łyżki sałaty, na nią rybę, polewam ciepłym sosem balsamicznym. Możecie go oczywiście pominąć nie jest on koniecznym dodatkiem.Smacznego!