Któregoś dnia byliśmy w Pizza Hut i zamówiliśmy między innymi Rollsy ze szpinakiem. Wtedy naszedł mnie pomysł na tortille z warzywami i żółtym serem. Kilka dni później przygotowałem mój pomysł a że bardzo nam smakowały to się z Wami dzielę tym przepisem. Wkrótce też przepis na rollsy ze szpinakiem ala Pizza Hut i może rollsy z warzywami.Składniki:- Bukiet warzyw lub warzywa na patelnię - 1 opakowanie- Ser żółty - 100 gram- Tortille - 1 opakowanie 6-8 sztuk- Czosnek - 2 - 3 ząbki- Przyprawy- Oliwka z oliwek do smażeniaNa sos beszamelowy:- Masło - 50gr- Mąka pszenna - 1 czubata łyżka- Mleko - 250ml- Gałka muszkatałowa- Pieprz biały- SólNa sos musztardowomiodowy:- Miód - 3 łyżki- Musztarda dijon - 2 łyżki- Sok z cytryny - 1 łyżka- Oliwa z oliwek - 2 łyżki- Przyprawy - sól, pieprz, lub Vegeta Natur Przepis http://kuchniavege.blogspot.com/2014/06/sos-musztardowo-miodowy.htmlPrzygotowanie:Bukiet warzyw rozmrażamy i siekamy na małe kawałeczki. Obrany i posiekany czosnek podsmażymy na oliwie z przyprawami a następnie dodajemy warzywa. Całość smażymy aż do miękkości warzyw. Ser ścieramy na małych oczkach. W międzyczasie przygotowujemy sos beszamelowy . Kiedy warzywa się już usmażą i trochę przestygną mieszamy je z żółtym serem i sosem beszamelowym. Tak powstałą masą wykładamy na tortillę a następnie zawijamy jak krokiety. Gotowe już tortille wkładamy na 10-15 minut do piekarnika i pieczemy w temperaturze 220°C aż się delikatnie zrumienią. Do tortilli idealnie pasuje sos musztardowo-miodowy . Smacznego.