ßßß
Biszkopt:3 jaja3/4 szkl. cukru1/3 szkl mąki pszennej1/3 szkl mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soliOddzielamy białka od żółtek i ubijamy z solą. Następnie partiami wsypujemy cukier. Gdy piana będzie gęsta i lśniąca dodajemy żółtka i mąki z proszkiem do pieczenia. Wykładamy na blachę (ja używam blaszki o wymiarach 23x35). Pieczemy ok 25 minut w 180 st. C
Galaretka owocowa:1 słoik kompotu owocowego1 galaretka truskawkowa1 łyżeczka żelatynyGalaretkę z żelatyną rozpuszczamy w 1 szkl. wody i mieszamy z kompotem. Gdy całość zacznie gęstnieć wykładamy na ostudzony biszkopt.Pianka śmietanowa:1 1/2 szkl. mleka1/2 szkl cukru pudru1/2 litra śmietany 18%5 łyżeczek żelatynyŻelatynę zalewamy zimną wodą, a po napęcznieniu rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Mleko z cukrem podgrzewamy (ale nie gotujemy) i mieszamy z rozpuszczoną żelatyną. Studzimy i mieszamy ze śmietaną, gdy masa zacznie tężeć wykładamy ją na galaretkę. Całość można udekorować startą czekoladą. Smacznego