ßßß
Składniki :opakowanie black pudding (4 plastry, 250g)2 kromki chleba tostowego2 garście pomidorków koktajlowych (200g)główka sałaty strzępiastej lub rzymskiejDressing :sok z połowy cytryny2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżeczki musztardy1 łyżka płynnego miodusól, pieprznatka pietruszki
Przygotowanie :Black pudding zgrilować, aż będzie przyrumieniony i chrupiący, osuszyć papierowym ręcznikiem z nadmiaru tłuszczu, poczekać aż przestygnie i pokroić w kostkę.Chleb również dość mocno stostować, ostudzić i pokroić w kostkę.Sałatę ułożyć na talerzu.Przygotować dressing - wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.W misce wymieszać black pudding, grzanki i poprzekrawane na połówki pomidorki koktajlowe oraz niewielką część podartej na kawałki sałaty, polać dressingiem, wymieszać i przełożyć na talerz z sałatą, posypać natką pietruszki i podawać.
Smacznego !