ßßß Cookit - przepis na Przekąska sylwestrowa z parowaru

Przekąska sylwestrowa z parowaru

nazwa

Wykonanie

Od sylwestra minęło już kilka dni, ale dopiero dziś mam więcej czasu by opisać przystawkę, którą wtedy zrobiłem.
Oprócz roladek warzywno-szwarcwaldzkich zrobiłem takie z farszem, z piersi kurczaka, groszku i ogórka konserwowego. Można zjeść go zarówno jako sałatkę, a także użyć jako nadzienie do przekąsek :)
Składniki :
1 filet z piersi kurczaka
6 ogórków konserwowych
1 puszka groszku zielonego konserwowego
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
1 mała cukinia
10 plasterków ogonówki brandenburskiej
sok z 1/2 cytryny
1/2 papryki czerwonej
Przyprawy :
pieprz czarny
natka pietruszki
Filet z piersi kurczaka myjemy, odsączamy nadmiar wody, oczyszczamy, wkładamy do parowaru i włączamy na 20 minut.
Po tym czasie czekamy aż mięso przestygnie i kroimy na małe kawałki. Ogórki obieramy, kroimy na ćwiartki i każdy kawałek jeszcze na 3 części.
Groszek odcedzamy na sitku.
Wrzucamy do miski mięso, ogórki i groszek, doprawiamy pieprzem czarnym i natką pietruszki, dodajemy 2 łyżki majonezu i łyżeczkę musztardy. Wszystko mieszamy, polewamy sokiem z połowy cytryny i wstawiamy na lodówki.
Po kilku godzinach, myjemy paprykę, oczyszczamy środek i kroimy na małe kawałki, cukinie myjemy, kroimy w cienkie plasterki i zawijamy.
Na tacce z folii aluminiowej wstawiamy wszystko do parowaru na 7 minut.
Po tym czasie nadziewamy cukinię i ogonówkę wcześniej przygotowanym farszem i układamy na talerz razem z papryką.
Czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.
Pozdrawiam i smacznego.
Adam
Źródło:http://parowarfaceta.blogspot.com/2015/01/przekaska-sylwestrowa-z-parowaru.html