ßßß
Oprócz roladek warzywno-szwarcwaldzkich zrobiłem takie z farszem, z piersi kurczaka, groszku i ogórka konserwowego. Można zjeść go zarówno jako sałatkę, a także użyć jako nadzienie do przekąsek :)
Składniki :1 filet z piersi kurczaka6 ogórków konserwowych1 puszka groszku zielonego konserwowego2 łyżki majonezu1 łyżeczka musztardy1 mała cukinia10 plasterków ogonówki brandenburskiejsok z 1/2 cytryny1/2 papryki czerwonejPrzyprawy :pieprz czarnynatka pietruszki
Filet z piersi kurczaka myjemy, odsączamy nadmiar wody, oczyszczamy, wkładamy do parowaru i włączamy na 20 minut.Po tym czasie czekamy aż mięso przestygnie i kroimy na małe kawałki. Ogórki obieramy, kroimy na ćwiartki i każdy kawałek jeszcze na 3 części.Groszek odcedzamy na sitku.Wrzucamy do miski mięso, ogórki i groszek, doprawiamy pieprzem czarnym i natką pietruszki, dodajemy 2 łyżki majonezu i łyżeczkę musztardy. Wszystko mieszamy, polewamy sokiem z połowy cytryny i wstawiamy na lodówki.
Po kilku godzinach, myjemy paprykę, oczyszczamy środek i kroimy na małe kawałki, cukinie myjemy, kroimy w cienkie plasterki i zawijamy.Na tacce z folii aluminiowej wstawiamy wszystko do parowaru na 7 minut.
Po tym czasie nadziewamy cukinię i ogonówkę wcześniej przygotowanym farszem i układamy na talerz razem z papryką.
Czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam