Wykonanie

Drobna przekąska,zdrowa lub mniej- wersja do wyboru :)Składniki (1 osoba):~6
pieczarek~2 plastry
szynki (opcjonalnie)~pół
cebuli~20g
sera brie, 10g
parmezanu~łyżeczka
oliwy~natka
pietruszki,
szczypiorek~ząbek
czosnku~sól,
pieprz,
chili (przepis)

Wykonanie:
Pieczarki dokładnie oczyszczamy i delikatnie usuwamy nóżki.
Cebulę i
czosnek drobno siekamy i podsmażamy na
oliwieDodajemy pokrojoną w kostkę
szynkę, smażymy 3 minuty,Kapelusze pozostawiamy do wyschnięcia a nóżki drobno kroimy i dorzucamy na patelnie. Smażymy razem kolejne 3 min, doprawiamy.Pozostawiamy do ostygnięcia,W tym czasie ucieramy
parmezan a
brie kroimy w kostkę. Mieszamy z farszem,Uzupełniamy nim kapeluszeWykładamy na papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160-170 stopni na 15 minutekwersja light- zamiast
serów w/w można użyć
mozzarellę light lub zastąpić
sery białkiem jajka :)