Wykonanie
Jak nie ma się pomysłu na szybki obiad, to wrzucamy do garnka
ryż, a na patelni podsmażamy
mięsko i uzupełniamy o ulubione dodatki. Tak powstaje coś z niczego.I chyba nie jest to, aż tak bardzo niezdrowe? ;) Poniżej moja propozycja, ale dodatki możecie dodawać takie jak lubicie najbardziej ;]

Co potrzebujemy : (2-3 porcje)2
torebki ryżu150 g
mięsa mielonegopół puszki
kukurydzy1/2
cebuli2
ogórki kiszonepół
czerwonej paprykiprzyprawy (np. świeża
pietruszka,
bazylia,
sól,
pieprz)opcjonalnie:
mąka,
woda1. Na patelni , na niewielkiej ilości tłuszczu, podsmażamy
mięso mielone i doprawiamy wg uznania.
Cebulę,
ogórki i
paprykę szatkujemy. Dorzucamy je na patelnię razem z
kukurydzą.Możemy delikatne podlać
wodą, co jakiś czas mieszamy.2. Gdy warzywa będą już miękkie i lekko się "porozwalają", możemy zagęścić sos (opcjonalnie) 3 łyżkami
mąki wymieszanymi w niewielkiej ilości
wody.Podajemy z
ryżem.SMACZNEGO :)