Wykonanie
Już robiłam "amerykany" z
mlekiem i
maślanką, a teraz pierwszy raz z
kefirem. Różnią się od siebie naprawdę niewiele. Ja prawie nie wyczuwałam różnicy. A do tego
banan i
miód, taka mnie naszła ochota ;) Nie
moge jeść za bardzo takich pyszności, ale czasami warto złamać jakaś zasadę dla chwili słodkiej przyjemności :)
Co potrzebujemy: (wychodzi ponad 10 pancakes)2 szklanki
mąki1 szklanka
kefiru1/3 szklanki
cukru1
jajko3 łyżki
oliwyszczypta
soli1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia0,5 łyżeczki
sody1. Wbijamy
jajko, przesiewamy
mąkę i dodajemy pozostałe składniki. Miksujemy blenderem (bądź mikserem). Jeśli ciasto nie jest wystarczajaco gęste, dodajemy jeszcze
mąki.2. Smażymy na małym ogniu z niewielką ilością
oleju.3. Możemy podawać z
bananem i
miodem ;)SMACZNEGO