ßßß
Bardzo lubię przepisy, w których lista składników jest krótka.A jeśli są to zdrowe składniki - tym lepiej:)A najbardziej zaskakujące w całym tym przepisie jest to, że ciasto wychodzi naprawdę pyszne!
Przygotowanie jaglanego brownie jest bardzo proste.Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości w mleku migdałowym z dodatkiem suszonych śliwek.Do ciepłej kaszy dodajemy czekoladę, olej kokosowy i odrobinę słodkości (np. miodu).Całość miksujemy na gładką masę i pieczemy.I tyle... I gotowe...:)
Tych, którzy boją się, że ciasto smakuje przede wszystkim kaszą jaglaną - uspokajam:)W cieście czuć jedynie czekoladę i suszone śliwki.A kasza jaglana odpowiada jedynie za konsystencję, która jest zaskakująco przyjemnamimo braku jajek i mąki w przepisie.Polecam!Pozdrawiam,AsiaP.S. Przepis (lekko zmodyfikowany): pinkcake.blox.pl
Składniki:3/4 szklanki kaszy jaglanej2 i 1/2 szklanki mleka migdałowego1 szklanka suszonych śliwek2 łyżki oleju kokosowego1 tabliczka gorzkiej czekolady2 łyżki syropu z agawy lub mioduPrzygotowanie:Kaszę jaglaną przepłukać wrzącą wodą.Kaszę umieścić w garnku z mlekiem migdałowym i śliwkami. Ugotować do miękkości.Garnek zdjąć z palnika.Do gorącej kaszy dodać połamaną w kawałki czekoladę, olej kokosowy i syrop z agawy.Mieszać do rozpuszczenia się czekolady i momentu, kiedy masa uzyska jednolity, czekoladowy kolor.Całość zmiksować blenderem na gładką masę.Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno).Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 30 minut.Przed krojeniem wystudzić.Smacznego!