ßßß Cookit - przepis na Sos chrzanowy z morelami i migdałami

Sos chrzanowy z morelami i migdałami

Wykonanie

Dania i ciasta na każdy dzień!
Social Icons
Strony
Ostatnio dodane
Lista zaprzyjaźnionych blogów
Aktualności
Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
piątek, 20 marca 2015
5 dag korzenia chrzanu,
2 jabłka (15 dag),
1/3 szklanki białego wytrawnego wina,
4 suszone morele (5 dag),
1 łyżka posiekanych migdałów,
1 łyżka oleju sałatkowego,
cukier,
sól
Morele umyć i moczyć 2 godz. w przegotowanej wodzie. Chrzan . umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z małymi otworami i sparzyć niewielką ilośdą wrzątku. Jabłka obrać, zetrzeć na tej samej tarce i wymieszać z chrzanem. Dodać osączone i drobno pokrojone morele oraz migdały. Wlać olej i wino, doprawić solą i cukrem, a następnie dokładnie wymieszać. Sos wstawić do lodówki na 2-3 h.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/03/sos-chrzanowy-z-morelami-i-migdaami.html