Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .piątek, 20 marca 20155 dag korzenia
chrzanu,2
jabłka (15 dag),1/3 szklanki białego
wytrawnego wina,4
suszone morele (5 dag),1 łyżka posiekanych
migdałów,1 łyżka
oleju sałatkowego,
cukier,
sólMorele umyć i moczyć 2 godz. w przegotowanej wodzie.
Chrzan . umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z małymi otworami i sparzyć niewielką ilośdą wrzątku.
Jabłka obrać, zetrzeć na tej samej tarce i wymieszać z
chrzanem. Dodać osączone i drobno pokrojone
morele oraz
migdały. Wlać
olej i
wino, doprawić
solą i
cukrem, a następnie dokładnie wymieszać. Sos wstawić do lodówki na 2-3 h.