Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .środa, 21 stycznia 20151 kg
jabłek, 5
jajek,1 szklanka
mąki pszennej,1 szklanka
cukru;do przygotowania formy:1 łyżka
margaryny,1 łyżka bulki tartej
Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na ósemki.
Jajka utrzeć z
cukrem do białości.
Mąkę przesiać i delikatnie połączyć z masą jajeczną. Tortownicę średnicy ok. 23 cm wysmarować
margaryną i wysypać
bułką tartą.
Jabłka ułożyć w tortownicy i zalać
ciastem. Piec 40 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.