ßßß Cookit - przepis na Biszkopt z jabłkami

Biszkopt z jabłkami

Wykonanie

Dania i ciasta na każdy dzień!
Social Icons
Strony
Ostatnio dodane
Lista zaprzyjaźnionych blogów
Aktualności
Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
środa, 21 stycznia 2015
1 kg jabłek, 5 jajek,
1 szklanka mąki pszennej,
1 szklanka cukru;
do przygotowania formy:
1 łyżka margaryny,
1 łyżka bulki tartej
Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na ósemki. Jajka utrzeć z cukrem do białości. Mąkę przesiać i delikatnie połączyć z masą jajeczną. Tortownicę średnicy ok. 23 cm wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Jabłka ułożyć w tortownicy i zalać ciastem. Piec 40 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/01/biszkopt-z-jabkami.html