Wykonanie
Racuchy to super alternatywa dla śniadań lub kolacji.Można zrobić je również na obiad,ponieważ są bardzo syte.Podane ze
śmietaną i ciepłym
mlekiemstanowią niebo dla Naszego podniebienia :)Przepraszam za jakość zdjęcia,ale tym razem musiał wystarczyć mi mój telefon :P
Skład:-
jajko-
mąka pszenna ok 300-400g-
proszek do pieczenia-
mleko ok pół litra- 4
jabłka-
śmietana-
olej-
cukierCiasto przygotować wg przepisu na naleśnikowePrzepis tutaj: http://domoweobiady.blogspot.com/2014/12/ciasto-nalesnikowe.htmlDo gotowego ciasta dodać obrane i stare na grubych oczkach
jabłka, pół łyżeczki proszku,Smażyć w głębokim
oleju na wolnym ogniu.Gotowe odsączyć za pomocą ręcznikó papierowych,aby nie ociekały tłuszczem.Podawać ze
śmietaną i
cukremUWAGA: gdyby ciasto wyszło zbyt lejące,wystarczy dodać więcej
mąki,aby jego konsystencja była gęsta niczym ''papka''