Wykonanie
50 dag
mielonego mięsa wołowo-wieprzowego,2
cebule (15 dag),2 ząbki
czosnku,4
jajka, 1 szklanka
śmietany 22-procentowej,1 łyżka
mąki pszennej,2 łyżeczki ostrej
musztardy,1 łyżeczka
tymianku,
sól,
pieprz;do wysmarowania naczynia:1 łyżka
olejuCebule oraz
czosnek obrać i posiekać.
Mięso wymieszać z
cebulą,
czosnkiem, 1
jajkiem,
musztardą,
mąką i
solą. Z masy uformować pulpety, gotować 20 min w posolonym wrzątku i odce dzić.
Śmietanę roztrzepać z pozostałymi
jajkami, dodać
tymianek,
sól i
pieprz.Pulpety ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym
olejem, zalać masą
śmietanowo-jajeczną i piec 15 min w piekarniku nagrzanym dotemperatury 200°C.Podawać z
ziemniakami i surówką.