ßßß Cookit - przepis na Bulion z karpia

Bulion z karpia

Wykonanie

Dania i ciasta na każdy dzień!
Social Icons
Strony
Ostatnio dodane
Lista zaprzyjaźnionych blogów
Aktualności
Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
czwartek, 27 listopada 2014
1 kg karpia
litr wywaru z jarzyn
2 żółtka
pieprz, sól
Sprawionej rybie odciąć głowę i płetwy. Tułów pokroić na dzwonka. Głowę, po usunięciu oczu i skrzeli, włożyć wraz z płetwami i ogonem do wywaru z jarzyn i gotować 30 min. Wywar osolić i ugotować w nim rybę. Przecedzić bulion przez sitko, zaciągnąć żółtkami, przyprawić solą i pieprzem. Układać na talerzach po dzwonku ryby i zalewać zupą/ Podawać z kruchymi paluszkami.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2014/11/bulion-z-karpia.html