Wykonanie
Dania i ciasta na każdy dzień!Social IconsStronyOstatnio dodaneLista zaprzyjaźnionych blogówAktualnościNajczęściej używane w kuchni miary1 szklanka
mąki - 150 g1 szklanka
cukru - 220 g1 szklanka
mleka - 1/4 l1 łyżka
oleju - 14 g1 łyżka
śmietany - 15 g1 łyżeczka
soli - 6 g1 łyżeczka
proszku do pieczenia - 5 g1 łyżka
mąki - 16 g1 łyżka
bułki tartej - 9 gŁączna liczba wyświetleńTechnologia Blogger .czwartek, 27 listopada 20141 kg
karpialitr
wywaru z jarzyn2
żółtkapieprz,
sólSprawionej rybie odciąć głowę i płetwy. Tułów pokroić na dzwonka. Głowę, po usunięciu oczu i skrzeli, włożyć wraz z płetwami i ogonem do
wywaru z jarzyn i gotować 30 min.
Wywar osolić i ugotować w nim
rybę. Przecedzić
bulion przez sitko, zaciągnąć
żółtkami, przyprawić
solą i
pieprzem. Układać na talerzach po dzwonku
ryby i zalewać zupą/ Podawać z kruchymi paluszkami.