ßßß Cookit - przepis na Koktajle i drinki - mleczno-migdałowy

Koktajle i drinki - mleczno-migdałowy

Wykonanie

Dania i ciasta na każdy dzień!
Social Icons
Strony
Ostatnio dodane
Lista zaprzyjaźnionych blogów
Aktualności
Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
niedziela, 27 kwietnia 2014
4 szklanki śmietanki 12-procentowej,
8 łyżeczek drobno posiekanych migdałów,
8 łyżeczek płynnego miodu,
1 łyżeczka imbiru;
do przybrania:
4 łyżki bitej śmietany,
2 łyżeczki startej czekolady,
4 migdały
Miód wymieszać ze śmietanką, dodać migdały oraz imbir i podgrzać, stale mieszając. Zostawić do ostygnięcia. Chłodny koktajl rozlać do szklanych pucharków i na 2 godz. wstawić do lodówki. Przed podaniem przybrać bitą śmietaną i posypać wiórkami czekolady. W środek każdego śmietanowego kopczyka włożyć migdał.
(4 porcie)
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2014/04/mleczno-migdaowy.html