Pyszne serowo-kokosowe ciasto wg.przepisu z książki "173 specjały siostry Anastazji".Dość często je piekłam,ale odkąd moja biblioteczka powiększyła się o nowe zbiory z przepisami,to ciasto poszło w zapomnienie.Dziś odkurzam przepis i proponuję Wam ciasto do niedzielnej kawki:)70 dkg twarogu6 jajek25 dkg cukru pudru1 łyżeczka proszku do pieczenia1 budyń śmietankowy lub waniliowy1 cukier waniliowy - dałam 1 łyżeczkę esencji waniliowej1/2 kostki margaryny - dałam masłobakalie - nigdy nie dodawałam do tego ciastana pianę kokosową potrzeba:4 białka15 dkg cukru15 dkg wiórków kokosowych1 łyżka mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaTwaróg zmieliłam.Masło utaram z cukrem pudrem,ucierając dodaję po jednym żółtku,esencję wanil.po łyżce sera,proszek do pieczenia i budyń.Z pozostałych 6 białek ubijam pianę i delikatnie mieszam z masą serową.Na wyłożoną papierem blaszkę wylewam ser i piekę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 min.Pod koniec tego czasu ubijam pianę z 4 białek,dodaję cukier kryształ,wiórki,mąkę i proszek.Po 30 minutach pieczenia sernik wyjmuję z piekarnika i wykładam ubita pianę z wiórkami i dopiekam kolejne 20 min.(proponuję sprawdzić w międzyczasie,żeby się za mocno nie przypiekła).Smacznego!!!