Wykonanie
To najszybsza zupa,jaką do tej
pory robiłam.Częściowo blendowana z kleksem z pesto.

2 puszki
fasolki cannellini1 puszka krojonych
pomidorów1
cebula1 ząbek
czosnku2 łyżki
oliwysól,
pieprz,
oregano,
bazylia,
rozmaryn270 ml
bulionu warzywnegopo łyżce pesto na talerzu
Cebulę kroję w kostkę,
czosnek przeciskam przez praskę,
fasolkę odcedzam.W garnku rozgrzewam
oliwę,dodaję
cebulę i
czosnek oraz posypuję
rozmarynem i na małym ogniu podsmażam,aż
cebula zmięknie.Dodaję
pomidory,1 puszkę
fasoli i blenduję,a następnie dodaję drugą puszkę
fasolki,
bulion,przyprawiam do smaku i gotuję przez chwilę.Na talerzu dekoruję zupę kleksem pesto.Smacznego!!!