Bardzo lekkie i delikatne cytrynowe serniczki. Zamiast mąki dodałam do nich zmielone migdały. Posypałam nimi również wierzch tych serowych babeczek. Spód to otręby pszenne, siemię oraz zmielone orzechy włoskie z dodatkiem miodu. Przed podaniem warto posypać je cukrem pudrem (ja użyłam jego trzcinowej wersji).Polecam na osłodzenie tych wietrznych dni :)/12 serniczków/spód:4 łyżki otrębów pszennych1 łyżka zmielonego siemienia lnianego1 łyżka masła1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich1 łyżeczka miodumasa serowa:250g mascarpone200g serka twarogowegoskórka otarta z 1 cytryny2 łyżki zmielonych migdałów2 jajka1 łyżka cukru trzcinowego3 łyżki mlekamigdały na wierzch serniczkówcukier puder trzcinowy do podaniaOrzechy, siemię, otręby zmielić w mikserze wraz z miodem i masłem na w miarę gładkie masę. Włożyć ją do papilotek i ugnieść. Wstawić do lodówki.Mascarpone, serektwarogowycukier i jajka wymieszać mikserem. Dodać skórkę cytrynową, zmielone migdały i mleko. Zmiksować ponownie do połączenia się składników. Masę przelać do papilotek ze spodami. Na wierzchu każdego serniczka ułożyć kilka płatków migdałów.Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 30 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik zostawiając w nim serniczki na jeszcze 20 minut. Uchylić drzwiczki i poczekać jeszcze 10 minut. Następnie wyjąć serniczki i ostudzić np. na kratce.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.Smacznego!