Wykonanie


To. Był. Obłęd. Mocno czekoladowa, ostra, przesłodka, gorąca. W dodatku bez pośpiechu. Więcej chyba mówić nie muszę.przepis:4,5 łyżki
płatków owsianych1,5 szklanki płynów (u mnie szklanka
mleka + pół szklanki
wody)pół mrożonego
banana1,5 łyżeczki gorzkiego
kakaochilicynamonsłodzidło (u mnie
stevia)
granat (u mnie ok.1/3 ziarenek)2
daktylekostka
gorzkiej czekolady wiśnia-
chiliniecała łyżeczka
jagód gojikilka
żurawinwiórki kokosowe do obsypania
Płatki ugotować na szklance
mleka, zetrzeć na tarce
banana i dodać
kakao. Doprawić
chili,
cynamonem, ewentualnie dosłodzić. W trakcie dolewałam jeszcze
wodę do uzyskania ulubionej konsystencji. Przełożyć do miseczki, wmieszać ziarenka
granata, pokrojone na kawałki
daktyle i
czekoladę. Dodać
żurawinę,
jagody goji i obsypać wiórkami kokosowymi.Dziś znów dzięki maturzystom
mogę trochę wydłużyć sobie poranek. Kciuki ciągle mocno ściskam!I wreszcie udało mi się zamknąć listę pomysłów na prezenty dla wszystkich. Teraz tylko pozostaje wszystko kupić, wykończyć i będzie można zająć się pakowaniem. A to zawsze chyba lubiłam najbardziej! A Wy na jakim jesteście etapie? :)pytania?-ASKinstagramMiłego dnia! :)