ßßß
Składniki:pęczek rzodkiewkisałata masłowa3 młode cebuleogórek szklarniowy6 ugotowanych na twardo jajeksłoik ogórków kiszonych2 pomidoryłyżka majonezu330 g jogurtu greckiegosól do smakupieprz do smaku
Wykonanie: Rzodkiewkę umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, posolić i pozostawić na około 2 godziny do zmięknięcia. Sałatę wymyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa połączyć w misce, wymieszać. Dodać jogurt i majonez. Na sam koniec doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.Smacznego ;)