ßßß Cookit - przepis na Wiosenna sałatka

Wiosenna sałatka

nazwa

Wykonanie

Jeżeli dostaliście telefon, że za chwilę wpadają do Was znajomi a nie macie czym ich ugościć polecam przygotować właśnie tą sałatkę. U mnie ostatnimi czasy gości ona bardzo często. Pysznie smakuje zjadana sama jak i z dodatkiem wędliny. Idealna na śniadanie, kolację czy też poczęstunek dla gości. Polecam.
Talerz na którym podałam sałatkę pochodzi z kolekcji Agawa Platin firmy Porcelana Bogucice
Składniki:
pęczek rzodkiewki
sałata masłowa
3 młode cebule
ogórek szklarniowy
6 ugotowanych na twardo jajek
słoik ogórków kiszonych
2 pomidory
łyżka majonezu
330 g jogurtu greckiego
sól do smaku
pieprz do smaku
Wykonanie: Rzodkiewkę umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, posolić i pozostawić na około 2 godziny do zmięknięcia. Sałatę wymyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa połączyć w misce, wymieszać. Dodać jogurt i majonez. Na sam koniec doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Smacznego ;)
Źródło:http://krakowskiesmaki.blogspot.com/2015/07/wiosenna-saatka.html