Wykonanie
Jeżeli dostaliście telefon, że za chwilę wpadają do Was znajomi a nie macie czym ich ugościć polecam przygotować właśnie tą
sałatkę. U mnie ostatnimi czasy gości ona bardzo często. Pysznie smakuje zjadana sama jak i z dodatkiem
wędliny. Idealna na śniadanie, kolację czy też poczęstunek dla gości. Polecam.Talerz na którym podałam
sałatkę pochodzi z kolekcji Agawa Platin firmy Porcelana Bogucice
Składniki:pęczek
rzodkiewkisałata masłowa3
młode cebuleogórek szklarniowy6 ugotowanych na twardo
jajeksłoik
ogórków kiszonych2
pomidoryłyżka
majonezu330 g
jogurtu greckiegosól do smaku
pieprz do smaku
Wykonanie:
Rzodkiewkę umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki.
Cebulę pokroić w kostkę, posolić i pozostawić na około 2 godziny do zmięknięcia.
Sałatę wymyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki.
Ogórki obrać i pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa połączyć w misce, wymieszać. Dodać
jogurt i
majonez. Na sam koniec doprawić do smaku
solą i
pieprzem, wymieszać.Smacznego ;)