Wykonanie
Jakoś tak wyszło, że nie miałam dzisiaj pomysłu na obiad. Do sklepu nie bardzo chciało się nikomu iść więc musiałam przygotować coś pysznego z tego co akurat znajdowało się w lodówce i tak oto przy dzisiejszym śniadaniu u rodziców przeglądając gazetę natknęłam się na przepis na kotleciki z
indyka. A, że miałam wszystko co potrzebne do ich przygotowania to postawiłam je dzisiaj zrobić i ani trochu nie żałuję. Kotleciki są bardzo smaczne i przy tym niezwykle lekkie;) Przepis Ewy Wachowicz.

Składniki:3 piersi z
indyka20 dag
żółtego sera1.5 łyżeczki
curryszczypta
soliszczypta
pieprzu3
jajka3 łyżki
majonezu2
cebule3 ząbki
czosnku2 łyżki
szczypiorku2 łyżki
pietruszkiPonadto:
olej do smażeniaWykonanie: Piersi z
indyka oczyścić, wymyć, osuszyć i pokroić w drobniutką kostkę, przełożyć do dużej miski. Dodać drobno posiekaną
pietruszkę,
szczypiorek oraz
cebulę. Wybić
jajka, dodać
majonez oraz starty bądź pokrojony bardzo drobno
ser. Na koniec przecisnąć przez praskę
czosnek. Całość doprawić
solą,
pieprzem oraz
curry, wymieszać i smażyć na złoty kolor z obu stron. Z podanych proporcji wyszło mi 11 kotletów sporej wielkości.Smacznego;)