Wykonanie
Idealna
sałatka na grilla, świetna jako lunch w pracy, czy na uczelni, niezastąpiona dla gości. :)
Składniki:7
zielonych szparagów2 łyżki
kaparów8
suszonych pomidorów140g
serka tofu (najlepiej wędzonego)200g mieszanki
sałatocet balsamicznyoliwa z oliweksól morska,
pieprzPrzygotowanie:Ułamać końcówki
szparagów ( mniej więcej na 1/3 długości po wygięciu same powinny się oderwać). Nie trzeba ich już obierać, wystarczy umyć.
Szparagi gotować ok 10 minut, później pokroić na mniejsze kawałki.
Sałatę umyć i osuszyć.
Pomidory pokroić na mniejsze kawałki.
Tofu pokroić w kostkę.W misce wymieszać
sałatę,
pomidory,
kapary,
tofu i
szparagi, doprawić
pieprzem i
solą (ostrożnie, mamy tu dużo słonych składników).
Oliwę i
ocet balsamiczny zmieszać w miseczce, wlać do sałatki.