Sezon na bób trwa, więc korzystajmy! Bób jest bardzo zdrowy, o czym możecie przeczytać tutaj . Sałatkę szczerze polecam, bo smakowała nawet osobom, które nie przepadają za bobem ;) Świetny dodatek do dań z grilla!Składniki:bób 500gpół puszki czerwonej fasolikilka liści sałatyopakowanie serka feta 200g5-7 suszonych pomidorów z zalewy oliwnejpęczek szczypiorkusól morskaziołowa, pieprzPrzygotowanie:Bób opłukać, wrzucić do zimnej wody i zagotować, po czym gotować na średnim ogniu ok. 3-4 minuty (wówczas bób będzie lekko twardawy i chrupiący). Odstawić do ostygnięcia i obrać z łupinek.Fasolę czerwoną opłukać na sitku.Sałatę porwać na mniejsze kawałki.Serekfeta pokroić w kostkę.Suszone pomidory pokroić na małe kawałki.Pęczek szczypiorku posiekać - ja dla wygody robię to nożyczkami ;)Wszystkie składniki wymieszać, polać 2-3 łyżkami oleju (zalewą z pomidorów suszonych), doprawić do smaku solą i pieprzem.