ßßß Cookit - przepis na Ryż z cukinią, szpinakiem i pieczarkami w śmietanowym sosie

Ryż z cukinią, szpinakiem i pieczarkami w śmietanowym sosie

nazwa

Wykonanie

Proste i bardzo szybkie danie do zabrania na uczelnię/ do pracy. Zdjęcia trochę niefortunne, bo właśnie robione sekundę przed wrzuceniem do pudełka ale smak jest fantastyczny. :)
Składniki:
woreczek ryżu długoziarnistego
pół cukinii
8 pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
masło klarowane
100 ml śmietany 18 %
sól morska, pieprz
Przygotowanie:
Ryż ugotować, odcedzić, odstawić.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w talarki czosnek.
Dodać umyte, obrane i pokrojone na kawałki pieczarki.
Dodać umytą i pokrojoną w talarki cukinię.
Wrzucić szpinak, doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę, wymieszać i przykryć.
Dusić przez ok 5 minut.
Źródło:http://kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com/2014/12/ryz-z-cukinia-szpinakiem-i-pieczarkami.html